Kysucko Žilinský okruh - BIKE

29. 03. 2019 12:32:24
MOJA TRASA TU: https://flow.polar.com/training/analysis/3328790478 Prajem Vám príjemné čítanie a pozeranie fotiek.

Keď som sa piatok večer chystal na cyklo výjazd a prežitie krásnej soboty v prírode, bol som si istý, že počasie bude ideálna a že podmienky budú na jednotu. Popravde aj tak bolo ak nepočítam to čo sa stalo počas dňa :). Začiatok bol super. Vláčik nemeškal a do ZA som sa dostal v čase akom som sa mal. Nezostávalo nič iné, ako sa po hlavnej ceste, ale max 2 km sa vybrať smer Budatinský hrad. V rýchlosti som si ho z vonku pozrel a spravil fotku a šiel som ďalej.



Čakala ma moja prvá rozhľadňa pekným názvom Malý Vrch Divinka :). Bola to prvá rozhľadňa zo štyroch. Nikdy som o tejto rozhľadni nevedel, až keď som doma na mape študoval podrobnejšie okolie trasy, ktorú som mal naplánovanú. Musím povedať, že výjazd hore ku rozhľadni je veľmi dobrý na začiatok. Rozhľadňa je krásna a výhľady z nej stoja zato, aby ste ju navštívili. Pol hodina si myslím nikoho nezabije.





A už sa dostávame k bodu, kde nastal veľký problém v mojom pláne a trase. Keďže Kysuce sú známe, že lesníci a lesný pracovníci v lese pracujú skoro non-stop a ťažia drevo veľkom, tak to aj tak vyzerá. To že sú kopce holé už neriešim, lebo jednotlivec ani veľká skupina ľudí to nedokáže zmeniť je to problém politiky a to ja v mojom článku nebudem rozoberať. Ale aby lesný pracovníci neboli schopný po sebe upratať turistické chodníky, tak to mňa vie nahnevať. Tak som sa tešil, že až mi bolo nakoniec do plaču. Keď ma čakal úsek cca 4km lesom a tam bordel samé popadané stromy od pílené konáre piliny a hlavne pol metrové kolaje priamo cez chodník a samé blato kvôli tomu. Zakázal by som im tie traktory zakázal!! Nezostávalo nič iné, ako prísť do prvej dediny a dostať sa na spevnenú cestu. Mal som nervy a smútok v očiach. Hneval som sa sám na seba a ani neviem prečo. Nejako som sa po ceste dostal do Kysuckého Nového Mesta, ale ešte pred tým ako ma čakal zjazd v lese mi spadol telefón priamo displejom na skalu a čo sa stalo už telefón neišiel. Takže Kysuce boli pre mňa hneď na začiatku kruté a negatívne.

Spravil som si jednu fotku z lesa a musím povedať, že z vonka vyzerá pekne ale dnu je to peklo ten bordel a to škaredé. Kysuce nevrátim sa ku Vám tak skoro.



Ale v rýchlosti ma napadol druhý plán. Samozrejme už som mapu nemal, kedže môj telefón nefungoval tak ani neviem ako som sa k tomuto dostal, ale táto trasa bola nakoniec veľmi veľmi krásna. Krásne dedinky v údolí a tie pohľady na Malú Fatru a Kysuckú Vrchovinu no dačo dokonalé.





Nakoniec som sa dostal na vrch Stránik pri ZA a tie pohľady, zas sa opakujem ale boli dokonalé. Krásne cyklo trasy a určite odporúčam každému.








Po oddychu na vrchu Stránik som sa vybral smer rozhľadňa Budatín. Je to zase krásny cyklo chodník lesom, kde Vás čakajú popadané stromy blato no bordel po lesných prácach. Ja sa už na tom len usmievam a hovorím si, ale to bol deň debil :). Už nemám síl nič písať tak to ukončujem :).




Už sedím vo vlaku a nezostáva nič iné, ako rozmýšľať či tento výlet stál zato, alebo to skôr bol jeden veľký chaos. Ale som toho názoru, že aj nepovedané plány a rýchla zmena môže byť v dačom dobrá a preto tento výlet hodnotím pozitívne. Užil som si prírodu a mal som krásne počasie, ktoré mi ponúklo ideálne podmienky na bicyklovanie.


Autor: Denis Herák | pátek 29.3.2019 12:32 | karma článku: 10.46 | přečteno: 194x

Další články blogera

Denis Herák

Kráľová hoľa s kočíkom 1946 m.n.m.

S kočíkom do výšky 1946 m.n.m. (Kráľová hoľa). Je to možné, alebo radšej zdolávať ľahšie kopce? Nám sa to podarilo.

6.7.2021 v 20:32 | Karma článku: 16.61 | Přečteno: 306 | Diskuse

Další články z rubriky Cestování

Jan Vaverka

Bolívie - 7. díl: Na skok do Bolivijské Amazonie

Sto kilometrů vzdušnou čarou a jste z La Pazu v Amazonii. Ti odvážnější rovnou po silnici smrti. Je to kousek, ale zase takový fofr to není.

29.3.2024 v 8:20 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 38 | Diskuse

Martin Faltýn

Letos jako před rokem - Malajsie a navíc Thajsko

Rok se s rokem shledal a nikdy bych nevěřil, že prakticky po roce se znovu podívám do Malajsie a letos také, prvně v životě, do Thajska. A protože dvakrát do stejné řeky opravdu nevstoupíte, věřte mi - bude o čem psát.

29.3.2024 v 8:08 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 61 | Diskuse

Klára Žejdlová

Italské Velikonoce? V mých vzpomínkách to jsou přátelé, rodina…a obžerství

I když to obžerství bylo prokládané dlouhými procházkami. Aby nám vytrávilo. A abychom nasbírali ingredience pro další vaření...

27.3.2024 v 14:48 | Karma článku: 20.12 | Přečteno: 494 | Diskuse

Miroslav Semecký

Nacházíte ve Španělsku? Používáte aplikaci Telegram? Zpozorněte!

Oblíbená komunikační aplikace ve Španělsku končí. Bude vypnuta (zablokován přístup) v řádu několika následujících hodin. Soudce Národního soudu Santiago Pedraz vydal rozhodnutí, ve kterém nařizuje mob..

23.3.2024 v 17:51 | Karma článku: 17.13 | Přečteno: 584 | Diskuse

Jan Vaverka

Bolívie - 6. díl: Den v La Pazu

La Paz je město jako žádné jiné. Dvoumilionová aglomerace sahající až nad 4000 metrů nad moře, ulice jsou strmé, propojené lanovkami, a kolem obrovská kulturní a sociální diverzita.

22.3.2024 v 8:20 | Karma článku: 16.59 | Přečteno: 234 | Diskuse
Počet článků 79 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 300

Som amatérsky fotograf, ktorý berie fotenie viac vážnejšie ako klasický amatér. Fotím Slovenskú futbalovú reprezentáciu do 21 rokov a aj A-mužstvo. Samozrejme fotím aj iné športy. Fotenie krajiniek mám ako hobby, kde chodím nabrať novú silu. Foteniu som sa dostal náhodne, nikdy som to neštudoval ani som nemal v pláne že budem fotiť a troška si s tým zarábať.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...