Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Cyklo-túra na zrúcaninu hradu Dobrá Voda

Štart a Cieľ: Stará Turá ... Celková dĺžka: 102,50km ... Celkový Čistý čas: 06:00hod ... Celkový Hrubý čas: 07:12hod ... Celkové Stúpanie a Klesanie: 1841m.

Hrad Dobrá Voda ma už dlhú dobu lákal a hlavne na pešiu túru, ale nikdy som si naň nenašiel čas, alebo lepšie povedané vždy bolo dačo čo ma viac lákalo a zaujalo. Ale už som sa rozhodol na 100%, že ho pôjdem pozrieť nech je počasie hoci aké. Tak som si včera (10.05.2018) o 5 ráno vypol budík a mohol som sa chystať. Mal som v pláne že najneskôr o 6 ráno sa vyberiem smer Dobrá Voda. Našťastie som si všetko stihol nachystať ešte skôr a z a 10 minút 6 som už bol na ceste.  Bál som sa, že ráno bude chladno, ale našťastie bolo príjemné a netriasol som sa na biku od zimy :). Už po cca 10 - 12 km som videl prvú zrúcaninu hradu ale to bol ešte len Čachtický hrad. Tento krát som nešiel až hore, ale prechádzal som len popod.
 

Keď som prišiel do obce Čachtice tak ma teraz čakalo pár KM rovnej cesty no sem tam hore dole, ale inak nič náročného. Po hlavnej ceste plnej áut a kamiónov som sa musel dostať do Vrbového. Tento kus trasy bol nudný a keby nesvietilo slnko a lúče slnka ma nezohrievali, tak asi zaspím niekde na ceste. Ale ešte našťastie že za sebou som mal krásny Považský Inovec.
 

Čo sa týka príchodu do Vrbového tak to komentovať nebudem. Cesta v meste katastrofálna a no som tiško nechcem nikomu uraziť rodné mesto. Bol som veľmi rád, keď som sa dostal von a mohol som pokračovať ďalej. Pár km od toho "krásneho" mesta sa mi otvoril krásny pohľad na rovinu a žiaden kopec len veľké dymiace komíny :). 

Ale po dlhšej rovinke vidím, že to nakoniec nebude len rovina, ale že ma čakajú krátke ale prudké stúpania, ktoré robili problémy aj autobusu alebo menej  lepším osobným autám. Ale zvládol som to a mohol som pekne pokračovať.  Po 45km vidím prvý krát tabuľku že Hrad Dobrá Voda ale pod ňou je tabuľka že Katarínka 3km. Musel som si zastaviť a silno som rozmýšľal, či nejdem ešte najprv pozrieť zrúcaninu kaštieľa Katarínka a potom sa vrátim a pôjdem smer Dobrá Voda. Po 5 minutách som sa rozhodol, že Katarínku si dám niekedy inokedy. Tak som odbočil doprava a šiel som smer Dobrá Voda, kde ma zase čakala cesta hore dole a hore dole. Prišiel som do obce Dobrá Voda a v jazierku, alebo ako to nazvať som si všimol krásnu labuť pri ktorej som si dal pauzu a zjedol som jabĺčko.  

Keď som prišiel na koniec dediny tak som mal ísť po červenej tur. značke až ku hradu, ale nikdy som si nepovedal, že zažijem turistický chodník, ktorý ide priamo cez cintorín kde sa chystá pohreb. Bol to divný pocit a čudujem sa, že to radšej nedali dokola ale priamo cez cintorín.  Keby to nestačilo, tak aj mimo cintorína sa ide okolo starého cintorína, kde je zopár náhrobkov. Ale cesta kúsok pred hradom bola krásna a a krásne upravená. 

Jupí konečne som zbadal hrad a bol som milo prekvapený, je to zrúcanina ale tak krásne zarastená lesom, až to bola romantika - romantické miesto. Prešiel som si celý hrad a stálo to za to. Určite sa tam ešte dakedy vrátim a asi v zime alebo na jeseň tohto roka.  

Všetko som si pozrel, nafotil a prečítal a mohol som sa vybrať ďalej. Stále som pokračoval po turistickej značke farba červená a tá išla až do Brezovej pod Bradlom. Kúsok za hradom ma čakal dosť prudký kopec plný kameňov, no musím sa priznaj že to na šlapanie nebolo a musel som tlačiť bicykel.  A potom ako som si ten kopec vytlačil otvoril sa mi prvý aj posledný výhľad no skôr len taký otvor :) 

Ale potom ma čakal krásny chodníček neskutočnou prírodou tá zelená tráva a tie stromy ach nemal som slov len som sa díval a kochal som sa. Len škoda,  že keď som prešiel tento krásny úsek som videl lesných pracovníkov ako pília no bol to katastrofálny pohľad, ale ako inak na Slovensku sa všetko ničí. Ale prejsť 13km cez les bolo dosť náročné.  

Prešiel som celou Brezovou pod Bradlom a po ceste som sa vybral na Myjavu potom do Poriadia kde som sa zastavil na kofole a stade cez Rudník až domov. Musím tento výlet hodnotiť veľmi dobre a krásne aj keď to nebolo moc ľahké. 

Autor: Denis Herák | pátek 11.5.2018 11:07 | karma článku: 14,00 | přečteno: 263x
  • Další články autora

Denis Herák

Kráľová hoľa s kočíkom 1946 m.n.m.

S kočíkom do výšky 1946 m.n.m. (Kráľová hoľa). Je to možné, alebo radšej zdolávať ľahšie kopce? Nám sa to podarilo.

6.7.2021 v 20:32 | Karma: 17,08 | Přečteno: 308x | Diskuse| Cestování

Denis Herák

Čipčie (926 m n. m.)

Po dlhej dobe som sa dostal už aj k písaniu, tak pridávam blog. Mám veľa výletov za seboy, tak môžete očakývať, že ich budem pridávať pravidelne.

17.4.2020 v 16:07 | Karma: 10,59 | Přečteno: 179x | Diskuse| Cestování

Denis Herák

Lietavský hrad / VIDEO

Tento krát si dáme krásny hrad kúsok od ZA, hrad Lietava. Na hrade sa pracuje vo veľkom každý deň. Určite každému odporúčam hrad navštíviť.

20.3.2020 v 9:48 | Karma: 10,25 | Přečteno: 210x | Diskuse| Cestování

Denis Herák

Mohyla M.R.Š / Brezová pod Bradlom / VIDEO

Ďalšie video pomocou drona a tento krát si dáme Kopanice a to krásnu pamiatku, Mohylu M.R.Š v Brezovej pod Bradlom.

3.3.2020 v 11:21 | Karma: 9,58 | Přečteno: 207x | Diskuse| Cestování

Denis Herák

Veľká Javorina / VIDEO

Pohľad na tohto ročnú Veľkú Javorinu v zime. Bohužiaľ snehu bolo málo a pekného počasia ešte menej. Som rád, že som stihol aspoň jeden krát tam zažiť ako takú zimu.

27.2.2020 v 12:00 | Karma: 7,42 | Přečteno: 201x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 300x
Som amatérsky fotograf, ktorý berie fotenie viac vážnejšie ako klasický amatér. Fotím Slovenskú futbalovú reprezentáciu do 21 rokov a aj A-mužstvo. Samozrejme fotím aj iné športy. Fotenie krajiniek mám ako hobby, kde chodím nabrať novú silu. Foteniu som sa dostal náhodne, nikdy som to neštudoval ani som nemal v pláne že budem fotiť a troška si s tým zarábať.

Seznam rubrik